Пакування продукції – відповідальна робота


Уважність до деталей, відповідальність і великий досвід – завдяки цим якостям Володимир Гетьман, пакувальник продукції заводу в Перемишлянах, вже неодноразово попереджав рекламації.

Володимир ГЕТЬМАН, монтер кабельного виробництва Перемишлянського виробничого підрозділу, працює на ЕКУ вже п’ятий рік. Виробничий крок «Пакування», який працівник виконує, називає одним із найбільш відповідальних. Вже неодноразово відділ якості висловлював працівнику подяку за вчасно виявлені помилки.

«У грудні 2013 року пройшов навчання, а в січні пішов на роботу, – згадує Володимир ГЕТЬМАН. – Перед тим 7 років працював неофіційно на пекарні. Це було далеко, за Львовом, рідко приїжджав додому. На ЕКУ працював мій брат, і я теж вирішив сюди піти: близько від дому, комфортні умови і конкурента для нашого регіону зарплата. Так само як і брат, пішов на пакування. Згодом також працював і на термоусадці і на кветчері».

Пакувальник готового продукту – людина, яка останньою бачить кабельну мережу на підприємстві. Після неї ящик відкривається вже аж на заводі BMW. Здається, що пакування – проста виробнича операція. Насправді вона має свої нюанси, вимоги та міжнародні стандарти, а на пакувальниках лежить ще й велика відповідальність – не пропустити помилки.

«Поки я сканую код на в’язці, встигаю швиденько її візуально переглянути. Буває, побачу помилку, яка на візуальному контролі може бути непомітна. Також дивлюся, чи ящик не пошкоджений, щоб усе відповідало вимогам. Коли помічаю помилки, то затримую кабельні мережі. Хоча можу просто пакувати продукцію, стараюся ще встигнути її оглянути, – розповідає Володимир ГЕТЬМАН. – Відповідальна людина ставиться відповідально до всього. Стараюся працювати на продуктивність 100%, адже не прийшов на роботу, щоб відсидіти».

Неодноразово завдяки уважності Володимира ГЕТЬМАНА було недопущено відправку пошкоджених кабельних мереж до замовника та уникнено рекламацій. Працівник зазначає, що кожна в’язка як людина – індивідуальна,  і має своє індивідуальне пакування. Є чітко визначені умови пакування для кожної кабельної мережі: яка палета має бути (дерев’яна чи металева), скільки ящиків розміщено на палеті у ширину і висоту, скільки кабельних мереж має бути у ящику, чи пакуються вони додатково у поліетиленові пакети  тощо.

«Колись в’язки були простіші, за зміну міг запакувати 1400-1500 готових кабельних мереж. Зараз вони складніші, відповідно довше виготовляються і пакуються, – розповідає Володимир ГЕТЬМАН. – Оскільки я пакую кабельні мережі вже 5 рік , то навіть здалеку бачу, де яка в’язка. Здається, можу пакувати їх навіть із заплющеними очима».


Дата публікації: 19/07/2018