Безкоштовна флюорографія для працівників ЕКУ


Протягом 2-10 листопада у виробничих підрозділах ТзОВ "Електроконтакт Україна" працював мобільний флюорограф. Кожен працівник зміг безкоштовно на території підприємства зробити флюорографічне обстеження легень з метою попередження захворювань дихальних шляхів.

Загалом флюорографічне обстеження пройшли понад 1500 працівників з Перемишлянського, Золочівського, Бродівського виробничих підрозділів.

«Як профілактичний захід флюорографію потрібно щорічно проходити всім людям з метою виключення хвороб легень, які можуть мати прихований характер, — розповіла Зоряна БОГУШ, медичний директор пункту охорони здоров'я ТзОВ "Електроконтакт Україна". — Тому працівники, які протягом року не проходили обстеження органів грудної клітки (флюорографія, рентген, УЗД, МРТ тощо), змогли зробити це безпосередньо на території підприємства, без необхідності відвідування медичних закладів».

Згодом усі результати флюорографії опрацьовує профільний лікар, який надає медичні висновки.

«Флюорографічне обстеження проводиться для виявлення небезпечних захворювань, які часто протікають безсимптомно, – зазначила Зоряна БОГУШ, медичний директор пункту охорони здоров'я. – Навіть якщо ви не належите до групи ризику, лікарі рекомендують проходити флюорографію раз на рік. Робити це потрібно передовсім з методою діагностування на ранніх стадіях злоякісних пухлин легень, туберкульозу та інших небезпечних захворювань. Як відомо, лікувати хворобу на ранніх етапах завжди легше».

Нагадуємо, що на ТзОВ "Електроконтакт Україна" діє програма безкоштовного медичного страхування для працівників, які працевлаштовані більше одного року. Дбаємо про здоров'я разом.


Дата публікації: 14/11/2022