Безпека понад усе


Осінь на ЕКУ – час повторити основні правила безпечного поводження на робочому місці. Адже саме у вересні вже традиційно проводиться корпоративний День безпеки на всіх заводах концерну «Nexans». 17 вересня такі навчання провели на усіх виробничих підрозділах ТзОВ «Електроконтакт Україна» – у Перемишлянах, Золочеві та Бродах.

Фахівці з охорони праці ТзОВ «Електроконтакт Україна» Володимир КУЛЬМАТИЦЬКИЙ та Олександр ДУБЧАК дбають, щоб умови роботи були максимально комфортними та безпечними. Втім, безпека на підприємстві залежить від кожного працівника, від дотримання кожним з нас правил з охорони праці та протипожежної безпеки. Для того, щоб запобігти небезпечним ситуаціям всередині та за межами підприємства, постійно проводяться додаткові навчання і перевірки знань працівників, а також періодичні обговорення правил безпеки праці. Зокрема, День безпеки на підприємстві проводиться щорічно, змінюється лише тематика.

«Цього року ми зробили акцент на найбільш поширених небезпечних ситуаціях, які можуть мати місце на виробництві через неуважність чи недбальство працівника, – розповів Володимир КУЛЬМАТИЦЬКИЙ, інженер з охорони праці ТзОВ «Електроконтакт Україна». – Для всіх працівників провели додаткове навчання, на якому вони повторили техніку безпеки на робочому місці, правила поведінки при надзвичайних ситуаціях, пожежну та електробезпеку, правила надання долікарської допомоги, правила руху по території підприємства. Робочі та керівники усіх відділів протягом трьох змін переглянули презентацію, у якій було наочно продемонстровано основні правила безпеки на підприємстві».

Попереднього року під час Дня безпеки наголос робився на пожежній безпеці, а навчання розпочинались із фіктивного спрацювання пожежної сигналізації із подальшим проведенням евакуації всіх працівників підприємства.

«Метою таких навчань завжди було, є і буде передання персоналу знань і практичних навичок поведінки при виникненні небезпеки та привернення уваги кожного керівника чи робітника до безпечного ведення робіт, – розповів Володимир КУЛЬМАТИЦЬКИЙ, інженер з охорони праці ТзОВ «Електроконтакт Україна». – І головне, що такі теоретичні і практичні навчання повинні пройти всі працівники. Ми розуміємо, що тільки безпечні умови праці можуть гарантувати і працівнику, і підприємству впевненість у завтрашньому дні».

Цього року під час Дня безпеки працівникам було наголошено на алгоритмі дій у випадку захворювання – адже всі працівники, які працюють на ЕКУ більше року, є застрахованими підприємством та у випадку захворювання можуть отримувати безкоштовні ліки.

Після перегляду презентації відбулося обговорення та складання тестів на перевірку знань. Оскільки навчання проводилося в групах, це забезпечило ефективніше повторення правил безпеки.

 

 

Технологічний процес на підприємстві є безпечним, успішно виконуються не тільки стандарти та вимоги охорони праці українського законодавства, а й додаткові внутрішні вимоги концерну та міжнародні стандарти. На всіх підприємствах компанії Nexans, зокрема і на заводах «Електроконтакт Україна», запроваджуються золоті правила безпеки, які допомагають запобігти травматизму на виробництві. Усе влаштовано таким чином, щоб унеможливити нещасні випадки, виключити всі ризики на будь-якому робочому місці.

«Всім працівникам компанія надає засоби індивідуального захисту та спецодяг, вчасно замінюючи непридатний на новий, – розповів Олександр ДУБЧАК, інженер з охорони праці Бродівського виробничого підрозділу. – Виробничі та офісні приміщення оснащені пожежною сигналізацією сучасного зразка, встановлено протипожежні двері та ворота, закуплено та розміщено первинні засоби пожежогасіння, встановлено автоматичну систему пожежогасіння. Окрім пожежної та електробезпеки, велика увага на підприємстві приділяється екологічній безпеці. Усі відходи сортуються та проходять вторинну переробку».

На закінчення навчань під час Дня безпеки інженери з охорони праці нагадали про місця розміщення стендів з охорони праці, планів евакуації, наявність аварійних виходів, ручних оповіщувачів та про дії кожного працівника в надзвичайних ситуаціях.

Всім нам хочеться, щоб нашому життю і здоров’ю нічого не загрожувало – як вдома, так і на роботі. Запорукою комфортних умов праці та виготовлення високоякісної продукції є безпека на робочому місці та на підприємстві в цілому. ТзОВ «Електроконтакт Україна» турбується про те, щоб  працівники почувалися захищеними, і створює максимально безпечні умови роботи.

 


Дата публікації: 04/10/2018