Місце зустрічі – їдальня


Робота на ЕКУ складається не тільки з трудових буднів, але й з веселих і смачних перерв. Другим за популярністю місцем після виробництва на заводі є, мабуть, їдальня. Це місце зустрічі колег і розмов за смачним та доступним обідом, який вартує для працівників всього 10 гривень.

 

Сьогодні ми розповімо про харчування працівників ТзОВ «Електроконтакт Україна» та компанію ОККО, яка вже понад рік готує обіди для працівників Бродівського виробничого підрозділу, а з липня – ще й для команди ЕКУ в Перемишлянах та Золочеві.

Стандарти  харчування

Смачно, якісно та вигідно – саме такі враження залишаються у працівників ЕКУ від комплексних обідів у їдальні  підприємства. Тут немає місця радянським стереотипам про «робітничу столову», де все сіре і несмачне. Їдальні на заводах у Перемишлянах, Золочеві, Бродах вирізняються сучасним дизайном і якісним обслуговуванням.

Обіди для працівників ТзОВ «Електроконтакт Україна» готує компанія ОККО, яка вже понад 12 років займається громадським харчуванням і розвиває мережу ресторанів «A la Minute», «Pasta Mia», «Meiwei». Досвід, здобутий у ресторанній діяльності, перенесли у сферу корпоративного харчування. На даний момент 6500 працівників 19 підприємств України отримують смачні та поживні обіди, серед них – і велика родина ЕКУ. А кожен об’єкт ресторанного напряму ОККО (і ресторани, і їдальні підприємства) працює за жорсткими стандартами та правилами.

«Крім законодавчих норм для сфери громадського харчування, розроблена власна база стандартів, за якими працюють всі заклади мережі. Ці правила охоплюють всі операційні процеси роботи закладу – від отримання вхідної сировини, її зберігання, переробки та приготування страв до видачі готового обіду та слів «Смачного» від нашого працівника. Така система стандартів дає можливість бути впевненими в якості та безпечності процесу харчування», – розповідає Сергій Богацький, начальник сектору продажу та супроводу клієнтів ТзОВ «ОККО-Рітейл».

Вся сировина, яка використовується в процесі приготування страв, відбирається представниками технологічного відділу ОККО. Спочатку з нових зразків сировини технологи готують страви, оцінюють їхні смакові та якісні показники, а тоді – відбирають найкращі.

«Компанія ОККО співпрацює лише з найбільшими постачальниками продуктів в Україні, регулярно проводяться аудити постачальників, тестування продукції, а кожен товар приймається лише за наявності Посвідчення якості. Таким чином ми впевнені в якості кожної партії продукції, а отже і в якості страв, які готуємо та видаємо працівникам ЕКУ», – розповідає Сергій Богацький, начальник сектору продажу та супроводу клієнтів ТзОВ «ОККО-Рітейл».

 

 

Що на обід?

Щодня працівники ЕКУ в Перемишлянах, Золочеві та Бродах вибирають на обід страви із двох запропонованих у меню. Комплексний обід складається із салату, першої страви, гарніру, м’ясної або рибної страви, напою, хліба та десерту. Працівник може обрати будь-яку страву та скомпонувати комплексний обід, який йому до смаку, зробивши замовлення на сайті підприємства: eku.com.ua. При цьому працівник сплачує тільки 10 гривень, решту – доплачує підприємство.

«Меню складається таким чином, щоб максимально зменшити повторення страв в меню, а обід був різноманітним та поживним. Страви в меню додаються з дотриманням принципів здорового харчування, енергетичної цінності та калорійності. Крім того – технології приготування підбираються таким чином, щоб максимально зберегти поживну цінність та корисність продуктів», – зазначає Сергій Богацький.

Кожен працівник ЕКУ може залишити свій відгук про харчування на цілодобовій гарячій лінії, інформація про яку розміщена в їдальні всіх заводів.

«В роботі ми постійно комунікуємо з керівництвом компанії ЕКУ та рядовими працівниками для того, щоб почути їхні відгуки щодо харчування, побажання до меню. На основі почутих відгуків ми вносимо зміни в меню: страви, які працівники полюбляють, розширюються та частіше вносяться в тижневе меню, а деякі страви взагалі виключаються», – розповідає Сергій Богацький.

 

 

Смачна перерва

Для працівників Перемишлянського, Золочівського та Бродівського підрозділів щоденно готується та видається в середньому 1200 обідів. В цифрах це – 70 батонів хліба, 300 кг картоплі, близько 100 кг м’яса та 6500 одиниць перемитого посуду щодня! Харчування колективу ТзОВ «Електроконтакт Україна» на трьох підрозділах забезпечують 37 працівників кухні.

«Наші працівники – найважливіші люди, які впливають на смак та якість страв, що отримують гості, –  розповідає Сергій Богацький, начальник сектору продажу та супроводу клієнтів ТзОВ «ОККО-Рітейл». – Тому ми висуваємо не менші вимоги до працівників, ніж до сировини та постачальників. На роботу приймаються лише кандидати з профільною освітою та\або достатнім досвідом роботи. Перед прийомом на роботу всі працівники проходять співбесіду з головним технологом ОККО, а в процесі запуску – спільні проробки страв та навчання. Ми регулярно проводимо навчання працівників з технології приготування страв, санітарії та гігієни, правилам гостинності та роботі з гостями».

Харчування працівників відбувається у першу, другу та офісну зміни. Процес приготування побудовано таким чином, щоб працівники кожної зміни отримали гарячий та свіжий обід. Приготування обідів починається вранці попереднього дня, цілий день кухарі підготовлюють продукти та роблять заготівки, а вже безпосередньо перед видачею здійснюється доготування та формування готових страв.

Насамкінець Сергій БОГАЦЬКИЙ розповів про зміни у меню та приємні новинки, які готує компанія ОККО для працівників ЕКУ: «Осінь – пора свіжих осінніх овочів, тож зараз ми активно працюємо над сезонним меню. Також для працівників деяких цехів Золочівського підрозділу плануємо впроваджувати сендвіч-меню. Вже місяць як на заводі в Бродах працює невелике кафе, а протягом найближчих 2-3 тижнів таке ж кафе плануємо відкрити і в Золочеві для того, щоб кожен працівник зміг крім обіду придбати собі солодощі, безалкогольні напої».

Після старанної, зосередженої та інтенсивної праці необхідно добре підкріпитися, тому основне завдання кухні – щоб працівники були ситими та задоволеними. А те, якою популярністю користується їдальня підприємства, підтверджує, що це справді одне з улюблених місць команди ЕКУ, де можна посидіти разом з друзями та смачно пообідати.

 


Дата публікації: 04/10/2018