Працівник ЕКУ Тарас Онисько пробіг марафон


Підготовку до забігу довжиною 42 км Тарас Онисько поєднував із роботою на ЕКУ

Центр Києва, майдан Незалежності і 12 тисяч спортсменів навколо – саме так згадує день марафону Тарас ОНИСЬКО. Випробувати свої сили і витривалість з’їхалися мешканці з усіх куточків України. Зі Золочева – працівник відділу нарізки ЕКУ. Разом з 1600 учасниками він бігтиме головну дистанцію – 42 кілометри!

«Маршрут пролягав центральними вуличками Києва, набережною Дніпра. Ми зробили коло навколо історичної частини столиці та фінішували на Хрещатику. Мій результат – 3 год 28 хв. Біг без зупинок, хоча зупинятися можна було, бо поставив собі ціль вкластися в час 3 год 30 хв», – розповідає Тарас ОНИСЬКО.

Тарас зізнається, що любов до бігу у нього з дитинства. Ще в школі пробігав дистанції 3-4 км, але згодом біг відійшов на другий план. Тренування спортсмен відновив два роки тому. Це вже третій його марафон, і щоразу йому вдається перевершити свій попередній результат.

 «Перший свій марафон на 42 кілометри я пробіг минулого року, – згадує Тарас ОНИСЬКО, працівник ЕКУ. –  Хотів пробігти за 4 год, а вклався у час 3 год 54 хв. Другий у травні хотів пробігти за 3 год 45 хв, вклався в 3 год 43 хв».

Для таких результатів необхідне регулярне тренування. «Бігаю майже щодня по 10 км, рідше 10-12 км, ще рідше 15 км. Іноді 21-25 км. Стараюся вести здоровий спосіб життя, 7 років не курю», – зазначає спортсмен.

На ЕКУ Тарас ОНИСЬКО працює вже більше трьох років. Зараз займає посаду оператора верстатів з програмним керуванням відділу нарізки. Цікавлюся, як вдається знаходити поза роботою час на улюблене заняття.

«Насправді біг допомагає знаходити час, – розповідає Тарас ОНИСЬКО, оператор верстатів з програмним керуванням. – Мені здається, що чим більше зайнята людина, тим більше вона продуктивна. Хоча в мене фізична робота на ногах, мене це не втомлює. Бути в русі корисно, і мені це подобається. Можна поєднувати і роботу, і хобі, це елементарно».

Серед спортивних планів у Тараса – пробіги наступного року ультрамарафон 100 км і покращити час марафону на 42 км, щоб вкластися у час 3 год. А всім, хто думає над тим, чи можна поєднувати роботу зі заняттями спортом, радить – не думати, а займатися спортом.


Дата публікації: 24/10/2018