Аудитор продукту Наталія КУЛЬМАТИЦЬКА отримала сертифікат від Volkswagen group


Коли працюєш із міжнародними автомобільними брендами – необхідно не просто бути професіоналом своєї справи, але й постійно вдосконалювати свої знання. Різноманітні навчання та підвищення кваліфікації проводить як «Електроконтакт Україна», так і замовники. 24-27 вересня навчання від замовника Volkswagen group у сонячній Іспанії пройшла Наталія КУЛЬМАТИЦЬКА, аудитор продукту Золочівського виробничого підрозділу.

– Наталіє, для кого проводили це навчання?

– Цей тренінг проводився для аудиторів продукту кабельних мереж замовника Volkswagen group – Audi. Метою було отримання свідоцтва про кваліфікацію аудитора. Згідно з вимогами замовника, аудит продукту кабельних мереж на заводах проводиться лише навченими аудиторами. Таким чином, на кожному виробничому підрозділі повинен бути аудитор продукту з відповідною кваліфікацією.

Учасників було близько 80 осіб. Це були аудитори із різних компаній. З концерну Nexans були представники трьох заводів, які виготовляють кабельні мережі для Volkswagen group – Україна (Золочів), Туніс і Румунія. Таке навчання проходить щодва роки. Щоразу для його проведення обирають інше місто, цього разу – Барселону.

– Яка мета навчання?

– Кабельні мережі надаються в лабораторію ЕКУ для проведення аудиту продукту в тому вигляді, в якому вони відправляються до замовника. Кожна виявлена помилка, відхилення може прирівнюватися до отриманої рекламації. Нам важливо не тільки виявити помилку, якщо вона є, а й правильно її прокласифікувати – віднести до певного класу згідно з каталогом замовника. Для замовника важливим є забезпечення однакових порівняльних критеріїв оцінювання на заводах по всьому світу, тому перевіряли наші навички у правильному визначенні та класифікації помилок.

– Як проходив тренінг?

– Він складався з теоретичної та практичної частини. Під час теоретичної нам показували слайди з помилками, які потрібно було віднести до певного класу. Практична частина – готові кабельні мережі з помилками та невідповідностями, які потрібно було виявити і правильно класифікувати. Усі результати з першого дня зараховувалися та впливали на оцінку рівня підготовки та отримання сертифікату.

26 вересня ввечері нам оголосили результати перевірки знань та урочисто вручили сертифікати про проходження міжлабораторних порівняльних випробувань (Ringvergleichsveranstaltungen). Наступного, останнього дня, було обговорення помилок та пропозицій покращення, обмін досвідом між аудиторами продукту.

 

– Наталіє, які враження від Іспанії та Барселони?

– В останній день навчань усіх учасників потішили екскурсією по Барселоні. Це спортивне місто, тому нам найбільше показували його саме зі спортивної сторони. Спочатку ми побували у футбольному клубі «Барселона». Ми мали час погуляти по території, подивитися фірмовий магазин, зробити фотографії. Також ми мали змогу побачити будівлі, які були збудовані до Олімпіади, яка проходила в Барселоні.

Наступна зупинка – храм Святого Сімейства, або як кажуть іспанці Саґрада Фамілія. Це церква відомого архітектора Ґауді, будівництво якої триває досі. Ми мали змогу обійти храм, а далі зупинилися на центральній площі, де змогли погуляти.

Барселона дуже сподобалася – просторі та незавантажені вулиці, красива архітектура. Нам пощастило з погодою, тому встигли навіть сходити подивитися на море, до якого від нашого готелю було недалеко. Іспанія запам’ятається також гарною природою.

– Чи задоволені ви відрядженням?

– Це було моє перше закордонне відрядження, перший переліт. Дуже задоволена тренінгом, оскільки змогла здобути новий досвід як аудитор, багато нового дізналася. Також це важливий досвід у вдосконаленні іноземної мови, оскільки навчання повністю проходило на англійській мові. Кожного місяця ми проводимо 11 аудитів з руйнуванням кабельних мереж Audi, тому здобуті знання та наявність сертифікату від замовника допоможуть мені в подальшій роботі.

 

Розмовляла Галина МЕЛЬНИК, менеджер зі зв’язків з громадськістю


Дата публікації: 30/10/2018