Будьте здорові!


На ТзОВ «Електроконтакт Україна» провели безкоштовну вакцинацію від грипу всім охочим працівникам.

Настання холодів – це не тільки наближення свят, але на жаль, також і збільшення кількості захворювань. Організм послаблюється та стає більш піддатливим до вірусів грипу чи гострих респіраторно-вірусних інфекцій (ГРВІ).

Як розповів інженер з охорони праці Володимир КУЛЬМАТИЦЬКИЙ, з метою профілактики захворювань дирекцією ТзОВ «Електроконтакт Україна» було прийняте рішення про проведення безкоштовної вакцинації серед працівників підприємства.

«Вже не перший рік зауважуємо невтішну тенденцію: на початку та в кінці зими кількість лікарняних серед працівників підприємства збільшується. Для збереження здоров’я проводяться різноманітні заходи, зокрема навесні лікарі здоровпункту ЕКУ видавали працівникам вітаміни для зміцнення імунітету. Зараз для профілактики захворювань забезпечено проведення вакцинації», – зазначив Володимир КУЛЬМАТИЦЬКИЙ, інженер з охорони праці.

Вакцинація відбувається французькою вакциною «Ваксигрип тетра», яка пройшла погодження у Міністерстві охорони здоров’я України. Безкоштовна вакцинація пропонувалася всім працівникам ЕКУ.

«Щоб уникнути захворювання на його наслідків, які можуть вибити із звичного ритму, цього року я вирішив вакцинуватися, – розповідає Остап САБАЛЬ, асистент генерального директора з адміністративних та правових питань. – Радує те, що вакцинація проводиться кваліфікованими спеціалістами та безпосередньо на підприємстві, що не займає багато часу».

Вакцинація відбулася згідно зі запланованим графіком у здоровпункті ЕКУ. Провели вакцинування працівники Поліклінічного відділення Золочівської центральної районної лікарні, зокрема лікар загальної практики Олена КОРНІЄНКО та медсестра Олена ГУЛЯК, лікар загальної практики Євген ПАВЕЛКО та медсестра Оксана САМУСЕНКО.

«Вакцина «Ваксигрип тетра» розрахована на чотири планованих штами грипу, які найвірогідніше будуть викликати захворюваність. Від цих чотирьох штамів ми і вакцинуємо. Така вакцинація рекомендована щороку перед осінньо-зимовим періодом», – розповідає Олена КОРНІЄНКО, лікар загальної практики Поліклінічного відділення Золочівської центральної районної лікарні.

Перед вакцинуванням медики спільно з лікарями здоровпункту ЕКУ провели огляд усіх працівників.

«Людина, яка здорова, не висловлює жодних скарг, немає гострого захворювання або загострення хронічного захворювання на момент огляду може бути допущена до вакцинації. Але якщо  температура тіла вище, ніж 37 градусів, ми відтерміновуємо вакцинацію та надаємо можливість працівнику пройти її пізніше», – зазначила Зоряна БОГУШ, лікар здоровпункту ЕКУ.

Після проведення вакцинації усім працівникам розповіли про правила поведінки у післявакцинальний період. Загалом на ТзОВ «Електроконтакт Україна» проходять вакцинацію 176 працівників. Всі працівники, які ще не вакцинувалися, але бажають пройти безкоштовну вакцинацію від грипу, можуть звертатися у здоровпункт підприємства.

 «Така ініціатива підприємства є позитивною та дуже актуальною, – зазначила Олена КОРНІЄНКО, лікар загальної практики. – Вакцинування необхідно проводити, щоб попередити захворювання на грип та епідемії».

Усім застрахованим працівникам, які не пройшли вакцинацію, з метою зміцнення імунітету було запропоновано безкоштовно отримати  препарат «Новірин», який має імуномодулюючий ефект.

Слід зазначити, що на ЕКУ робота над профілактикою захворювань серед працівників триває регулярно. На постійній основі прибиральники дезінфікують виробничі та офісні приміщення ефективними препаратами. Крім того, лікарі здоровпункту ЕКУ ведуть постійний контроль за працівниками та нагадують про те, що при виході на вулицю обов’язково необхідно одягатися відповідно до погодних умов, щоб уникнути переохолодження. Працівникам, які мають легкі форми сезонних захворювань, з метою запобігання поширення інфекцій лікарі видають захисні маски та оксулінову мазь.

Кожен постійний працівник ЕКУ, який працює більше одного року, є застрахованим за рахунок підприємства та у випадку захворювання отримує всі необхідні ліки безкоштовно.


Дата публікації: 23/11/2018