Андрій Гаврильчик: «У 2019 році ЕКУ очікує стабільний розвиток»


Добігає свого завершення 2018 рік. Протягом року в житті «Електроконтакт Україна» відбулося чимало подій, про які ми інформували читачів. Кінець року – це час підвести підсумки зробленого, окреслити перспективи розвитку підприємства на наступні роки. Про підсумки 2018 року для ЕКУ, позицію підприємства серед інших компаній концерну Nexans autoelectric та плани на майбутнє розмовляємо з Андрієм Васильовичем ГАВРИЛЬЧИКОМ, генеральним директором ТзОВ «Електроконтакт Україна».

 Андрію Васильовичу, минає 11 рік з часу заснування ЕКУ. Яким цей рік був для підприємства?

– Мушу сказати, що рік був складним. Мабуть, я кажу так щороку, але справді кожного року ми маємо нові виклики та нові досягнення. Щось із наміченого збувається, щось – ні. Насамперед 2018 рік був складним через велику кількість змін у структурі наших замовників. Це потягнуло за собою велику напружену роботу для інженерного відділу, для відділу якості та виробництва та для інших спеціалістів, які організовують роботу підприємства. Тобто ми суттєво змінили структуру наших замовлень. Частину замовлень від замовника Audi зі Золочівського виробничого підрозділу було перенесено на підприємства у Туніс. Також ми віддали замовлення для проекту Daimler, які в нас були. У Бродах стартувало кілька нових проектів для замовника BMW. Також ми здійснювали внутрішню ротацію замовлень між заводами у Золочеві, Перемишлянах і Бродах.

У рік, що збігає, в структуру наших замовлень додалося ряд нових замовників, до яких ми активно почали готуватися. Зараз ми ще не виготовляємо продукцію для них у великих кількостях, але 2018 рік був роком підготовки до серійного виготовлення. Це замовники HBPO, Volkswagen. Ми готуємося до виготовлення продукції для цих концернів, і наступного року очікуємо ряд нових замовлень.

Тому рік був непростим в першу чергу через розвиток, ряд переміщень, зміну структури замовлень.

Також у цьому році ще більш лояльною стала політика щодо пересування українців між країнами. Люди стали використовувати весь потенціал безвізового в’їзду в країни ЄС. Дехто з працівників ЕКУ вирішив спробувати свою долю за кордоном, і це дало певне відображення на стабільності нашого виробництва.

Цього року для подолання коливань по персоналу, щоб покрити потребу та дати можливість працівникам відпочити у відпустці, ми спробували нові для нас методи роботи – зокрема, ми залучали багато студентів на час літнього відпочинку до роботи на підприємстві. Хочу відзначити, що ми отримали від цього багато позитивних моментів. Звісно, що були певні труднощі, з яких необхідно робити висновки, та все ж позитиву від залучення студентів набагато більше. Ми здобули досвід, як це організовувати, зробили для себе висновки щодо слабких і сильних сторін цього процесу. Сподіваюся, що наступного року ми також будемо активно використовувати цю можливість, а студенти і надалі матимуть змогу отримати корисний досвід роботи на європейському підприємстві.

Це був насичений та активний рік для ЕКУ, який я можу назвати роком розвитку. Станом на сьогодні ми виготовляємо близько 30% замовлень від загальної кількості замовлень компанії Nexans autoelectric. Кількість персоналу ТзОВ «Електроконтакт Україна» вже сягнула 2600 працівників. Це нові вершини, нові горизонти, які ми, попри всі труднощі, здобули.

 Яка позиція ЕКУ серед інших компаній концерну? Як оцінюють наше підприємство у материнській компанії та які цілі ставлять перед нами?

– «Електроконтакт Україна» – це те підприємство, яке активно розвивається і яке буде активно розвиватися й надалі. На жаль, цього року припинило свою діяльність підприємство Nexans autoelectric у Болгарії. Можу сказати, що нам найближчим часом це не загрожує, нас очікує тільки стабільний розвиток. Так, у зв’язку з певними причинами у 2018 році ми мали труднощі в роботі, але тим не менше у нас і надалі вірять, нам довіряють, тому перед нами відкриваються і далі нові можливості.

 

– Які плани ТзОВ «Електроконтакт Україна» на 2019 рік?

– Мені б хотілося, щоб наступний рік був для ЕКУ роком стабільності. Щоб ми дещо збавили темпи приросту і звернули увагу більше на якісний розвиток, розвиток наших працівників як висококласних фахівців, вдосконалення наших виробничих і допоміжних процесів, забезпечення стабільності і на її основі – подальшого розвитку. Але не стільки кількісного, скільки якісного. Власне, це і ставиться в пріоритет на наступний рік.

Нового розвитку набуде проект 48 вольт, який у 2019 році має вийти у серйозну серію, і це будуть великі кількості та суттєві хвилини. Також ми плануємо ряд інших проектів, але про них поки що передчасно говорити. Розширення виробничих потужностей стане передумовою збільшення кількості персоналу. В першу чергу наше завдання – збільшити об’єми виробництва та кількість продукції у Бродівському виробничому підрозділі і не тільки за рахунок кількісного збільшення персоналу, а за рахунок якісної роботи, тобто покращення ефективності.

– Чи планується будівництво другої черги Бродівського виробничого підрозділу?

– Станом на сьогодні у найближчі рік-два ми не плануємо будівництво другої черги. Ми не виключаємо, що підприємство буде розвиватися далі, але наступний крок буде не у Бродах.

– Що Ви хотіли б побажати працівникам ЕКУ?

– Бажаю всім у наступному році миру, процвітання, впевненості у своєму майбутньому, достатку та міцного здоров’я!

 

Розмовляла Галина МЕЛЬНИК, менеджер зі зв'язків з громадськістю


Дата публікації: 30/12/2018