Майстер-клас з писанкарства для вихованців дитбудинку


Уже недалечко свячене яєчко! Весь світ в очікуванні одного з найсвітліших свят - Великодня. Тож пора готуватися!

За ініціативи ЕКУ відбувся майстер-клас з писанкарства для вихованців дитячого будинку "Рідний дім" с. Сасів. У дружній і творчій атмосфері діти творили справжні шедеври - традиційні українські писанки, якими прикрасять будинок до Великодня.

Мисткиня Оксана Кирилова розповіла дітям про традицію створення писанки, значення орнаментів та сакральність писанкарства.

Крок за кроком молоді митці створювали свої писанки - спочатку наносили візерунок олівцем, після цього - писачком наносили віск.

Усім допомагали Оксана Кирилова та її асистент Вероніка. Долучилися до створення писанок також і працівники дитбудинку "Рідний дім".

Писанкарство потребує неабиякої старанності та зосередженості. Тож усі підійшли до виготовлення писанок з великою наполегливістю.

Особливо весело було занурювати писанки у фарбу і бачити, як змінює колір звичайне яйце.

Останні штрихи - нагріваємо і знімаємо віск...

І ось перші шедеври вже готові!

Після перших писанок діти взялися створювати наступні - з індивідуальним дизайном. Щоб усі охочі могли ще вдосталь попрактикуватися у писанкарстві перед Великоднем, для дитбудинку "Рідний дім" залишили матеріали, потрібні для створення писанок.

За старання дітки отримали солодкі подарунки від ТзОВ "Електроконтакт Україна". Дякуємо мисткині Оксані Кириловій та її помічниці Вероніці за проведення майстер-класу, а керівництву дитбудинку "Рідний дім" за сприяння у цікавому дозвіллі діток.

Сповнені позитивної енергії, яку подарували діти, і з побажаннями світлих і веселих свят ми розпочинаємо майстер-класи з писанкарства для дітей працівників виробничих підрозділів ЕКУ.


Дата публікації: 18/04/2019